ΥΛΙΚΑ

2 μπούτια

10 μέτριες πατάτες (κομμένες καρέ)

200 γρ. ελαιόλαδο

200 γρ κρασί ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ ΑΥΓΕΙΑΣ ‘’ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΚΑΡΡΑ’’

3 λεμόνια

5 σκελίδες σκόρδο

Κ.π αλάτι

Κ.π. πιπέρι

Κ.π ρίγανη

Κ.π. θυμάρι

Κ.π δεντρολίβανο

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Καθαρίζουμε  πλένουμε τα μπούτια και ανοίγουμε τρύπες μικρές και καρφώνουμε τα σκόρδα,

αλατοπιπερόνουμε και το τοποθετούμε μέσα στην γάστρα.

Προσθέτουμε το κρασί ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ ΑΥΓΕΙΑΣ ‘’ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΚΑΡΡΑ’’

και στην συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε  την

γάστρα με αλουμινόχαρτο και μετά με το καπάκι για να αποφύγουμε την

εξάτμιση των υγρών. Στην συνέχεια το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ,30 ώρα στους 220 C

 

ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ


 

1 κιλό χοιρινό από λαιμό

2 ντομάτες ώριμες

3 σκελίδες σκόρδο

150 γραμμάρια καρύδια

2 κρεμμύδια

3 φέτες ψωμί μουσκεμένο σε κόκκινο κρασι

CABERNET SAUVIGNON ΚΟΡΟΙΒΟΣ  ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΚΑΡΡΑ

30γρ ξύδι

50γρ. ελαιόλαδο

Κ.π. αλατι

Κ.π. πιπέρι

Κ.π 1 ξύλο κανέλας  

κ.π. μπαχάρι

κ.π. γαρύφαλλο

 

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

Πλένουμε το χοιρινό και το κόβουμε σε κομμάτια . το τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι . προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες μαζί με τα καρυκεύματα και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου προσθέτοντας λίγο νερό η ζωμό κότας. Σε ένα γουδί η μπλέντερ προσθέτουμε τα καρύδια, το σκόρδο, το ξύδι και της φέτες που έχουμε μουσκέψει σε κόκκινο κρασί ΚΟΡΟΙΒΟΣ cabernet SAUVIGNON΄΄ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΚΑΡΡΑ΄΄ και  το έχουμε στραγγίξει  και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν πολύ καλά . Στην συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα στην κατσαρόλα με το χοιρινό και το αφήνουμε να βράσει λίγο. Στην συνέχεια το βγάζουμε απ την κατσαρόλα και τοποθετούμε σε πήλινο σκεύος και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 ώρα στους 180cμέχρι να ροδίσει

ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ